Pasta met groene asperges en zalm

250 gr eierpasta (conchiglie all uovo)
500 gr groene asperges
3 bosuitjes
1 limoen
250 gr verse zalmfilet
3 eetlepels olijfolie
1 dl vis- of kruidenbouillon (van tablet)
zout, versgemalen peper
2 dl crème fraîche
2 eetlepels vers basilicum in reepjes
50 gr Parmezaanse kaas

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in 8-10 minuten beetgaar.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges.
Snijd de asperges in stukjes van ± 4 cm.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit.
Snijd de zalmfilet in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de asperges met de bosui ± 2
minuten op matig vuur.
Roer de geraspte limoenschil met het limoensap en de bouillon erdoor en
voeg de blokjes zalm toe.
smoor de asperges en de zalm in nog ± 3 minuten zachtjes gaar.
laat het vocht verdampen.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Giet de pasta af en roer er de crème fraîche en naar smaak zout en peper door.
Schep de pasta in de borden, verdeel er de asperges en de zalm over en bestrooi met het basilicum en de Parmezaanse kaas.
Lekker met een frisse salade.