Pasta Alla Carbonara

250 gr tagliatelle, capellini of linguine
3 eieren
1/4 liter lichte room
4 plakken gerookt spek zonder zwoerd in reepjes
1 sjalotje
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Zwarte peper
Nootmuskaat
Knoflookpoeder
1 vleesbouillontablet

Bak de spekreepjes en bak de gesnipperde sjalot mee tot deze glazig is.
Voeg de room erbij en roer alles van de panbodem los.
Laat de room niet te sterk indikken; leng indien nodig aan met een scheutje melk.
Roer de eieren in een kom los met de Parmezaanse kaas, de nootmuskaat, de peper en het knoflookpoeder.
Kook de pasta in ruim water met het bouillontablet en wat zout beetgaar en laat ze uitlekken.
Doe een scheutje olijfolie in de pastapan en zet hem terug op het vuur.
Roer de pasta goed door, breng hem al roerend weer op temperatuur en voeg de spekreepjes met room erbij.
Neem de pan nu van het vuur en roer er het eimengsel door.
Serveer direct, eventueel met een restant van de Parmezaanse kaas.