Ingrediënten:


1 parelhoen – 1 witte kool – 80 gram boter – 2 petit suisses -1 lapje bardeerspek – 1 appel 150 gram borstspek – zout, peper
Bereiding:
Werk de petit suisses met een eetlepel boter goed door elkaar, geef er zout en peper bij, schil de appel, snij hem in vieren, haal er het klokhuis uit en vul het parelhoen met het kaasmengsel en de appel. Naai het parelhoen dicht en bind het op met het lapje bardeerspek over de borst. Smelt de rest van de boter in een grote, ovenvaste pan en sauteer hierin het parelhoen aan alle kanten bruin. Zet dan het vuur klein en laat nog 30 minuten zachtjes sauteren. Maak de kool schoon, snij de harde delen weg. Breng een pan met gezouten water aan de kook en doe hier de kool in. Kook hem 15 minuten. Giet hem dan af en spoel hem onder de koude kraan af. Snij de kool dan in juliënne. Snij het spek in brunoise. Haal het parelhoen uit de pan, zet het vuur hoog, doe er het spek in en sauteer het bruin. Voeg dan de kool toe, laat deze 10 minuten op zacht vuur sauteren en leg het parelhoen weer op de kool. Zet de deksel op de pan en schuif deze in een oven van 200 graden C. Laat ze er nog 25 minuten in staan.