Panna Cotta met vijgen en Port

vijg-pannacottaIngrediënten:
500 ml slagroom
1 vanillestokje
150 gr suiker
2 eierdooiers, losgeklopt
3 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
4 puddingvormpjes

4 vijgen
200 ml ruby port
1 eetlepel honing
1 kaneelstokje
50 ml water

Bereiding:
De Panna Cotta:
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Breng de slagroom met vanillemerg en suiker langzaam aan de kook.
Doe een paar eetlepels warme room bij de eierdooiers, goed doorroeren en bij de room terug in de pan doen.
Laat het al roerende op laag vuur binden.
Neem de pan van het vuur en roer de geweekte en uitgeknepen gelatine erdoor.
Laat ongeveer 10 minuten afkoelen en schenk in de vormpjes.
Zet ze 5 uur in de koelkast om op te stijven.

De saus:
Snijd de vijgen kruislings in tot de helft. Doe de port met de honing, kaneel, water en de vijgen in een pan en breng aan de kook. Doe deksel op de pan en kook 5 à 6 minuten.
Haal de vijgen uit de pan en kook het vocht in tot siroopdikte.

Voor het opdienen stort de Panna Cotta op een dessertbordje en zet er een vijg bij en schenk de portsiroop er omheen.