Paling op zijn Engels


Ingrediënten:
600 gram paling filets - 3 eetlepels olie - 1/2 citroen - bloem - 2 eieren - paneermeel - 1/2 liter visbouillon - 30 gram maizena - 60 gram boter - 4 ansjovisfilets

Bereiding:
Snij de palingfilets in mooie stukken. Leg deze in een kom en geef er de olie en het sap van de 1/2 citroen bij. Laat de paling in dit mengsel 1/2 uur marineren. Laat ze uitlekken. Plet ze enigszins en geef er zout en peper bij. Klop de eieren los op een bord, geef wat paneermeel op een ander bord. Haal de palingfilets door het ei en dan door het paneermeel. Zorg voor een friteuse met vet van 175 graden C. We maken nu de saus. Breng de bouillon aan de kook, bind ze met de maizena die is opgelost in wat koud water en klop er dan met de garde bij beetjes de boter door. Maak de ansjovisfilets met een vork fijn en als het pasta is, geef het dan ook bij de saus. Meng het er goed door. Bak de palingfilets in de friteuse bruin en gaar. Geef de saus in een sauskom en serveer.