Paling met Tuinkruiden


Ingrediënten:
1 kg paling - 3 sjalotjes - 200 gram zuring - 25 gram kervel - 25 gram peterselie - 75 gram boter - 1 citroen - 3 blaadjes salie - 25 gram citroenkruid - 1/2 dl witte wijn - 2,5 dl visbouillon - zout, peper

Bereiding:
Snij de paling in moten van 7 cm. Was deze goed en laat ze uitlekken. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Hak ook alle kruiden fijn. Smelt 75 gram boter in een pannetje en laat hierin alle gehakte kruiden en de sjalot zachtjes smelten. Voeg dan de stukken paling toe, de wijn en de visbouillon. Geef er peper en zout bij en meng het goed. Breng het aan de kook. Laat 7 minuten zachtjes koken en voeg dan het sap van de citroen toe. Verwarm het mengsel nog even, doe het op een voorverwarmde dienschaal, en bewaar deze 15 minuten warm. Serveer dan.