Paling in het Groen


Ingrediënten:
1 kilo paling - 80 gram boter - 4 sneden witbrood - 2 eidooiers - 2,5 dl witte wijn - 1 citroen - 100 gram zuring - dragon - 100 gram spinazie - peterselie - tijmpoeder - salie - laurierpoeder - zout, peper

Bereiding:
Was en hak wat peterselie, dragon en salie fijn. Was de zuring en de spinazie en hak ze grof. Maak de palingen schoon en snij ze in moten van 7 cm. Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de paling. Zet het vuur klein en voeg zuring en spinazie toe. Laat deze zachtjes smelten. Als ze tot puree zijn vergaan, voeg dan de wijn toe, tijm, laurier, en gehakte peterselie, dragon en salie. Breng op smaak met peper en zout en laat het 15 minuten smoren. Snij de sneetjes witbrood doormidden en bruineer ze in boter bruin. Houd ze warm. Klop de dooiers los met een beetje van de warme saus en voeg dit mengsel dan bij de rest van de saus die nu niet meer mag koken. Deponeer de stukken paling op de croûtons, geef er wat van de zeer dikke saus over en serveer.