Paling Goulandaise


Ingrediënten:
1 kilo paling - 1 dl slagroom - 200 gram kleine uitjes - 1 prei - 200 gram champignons - 100 gram boter - 3 dl droge witte wijn - basilicum - 1 dl kalfsbouillon - 1 eidooier

Bereiding:
Maak de paling schoon en snij hem in stukken van 7 cm. Schil de kleine uitjes en leg ze twee minuten
in kokend water. Laat ze uitlekken. Maak de champignons schoon. Smelt 100 gram boter in een pannetje.
Sauteer hierin de uitjes, de champignons en de vis even flink aan. Geef er dan de witte wijn bij en de bouillon. Maak de prei schoon en snij hem in juliënne. Hak ook wat basilicum fijn. Voeg beide toe aan de saus, evenals wat zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer de eidooier door de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, toe aan de rest. Serveer onmiddellijk.