Paëlla

Ingrediënten:
6 eetlepels olie
2 grote gesnipperde uien
2-3 uitgeperste teentjes knoflook
300 gr langkorrelrijst
zout, versgemalen peper
wat draadjes saffraan
6 dl kippenbouillon
1 rode paprika zonder zaadlijsten
250 gr gefileerde witvis
1 1/2 dl droge witte wijn
1 laurierblad
450 gr mosselen
100 gr gepelde garnalen

Bereiding:
Verhit de olie in een grote braadpan, fruit de zien glazig en voeg de knoflook toe.
Voeg al roerend geleidelijk de rijst toe tot alle korrels door de olie zijn gehaald.
Voeg peper, zout en de saffraan aan de warme bouillon toe en giet deze al roerend over de rijst (houd de bouillon tijdens het roeren aan de kook).
Dek de pan af en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
Snijd intussen de paprika in blokjes en blancheer die 1 minuut in kokend water.
Pocheer de vis 5 minuten in water met een beetje witte wijn en het laurierblad.
Maak de mosselen onder koud stromend water schoon (doe elke mossel die open blijft als u er tegen tikt, weg).
Doe de wijn met een beetje water in een pannetje, voeg de mosselen toe en schud de pan tot de schelpen open zijn (dit duurt ± 8 minuten).
Houd het pannetje warm.
Haal het deksel van de rijstpan en roer de rijst met een vork door.
Voeg al roerend de paprika toe, daarna de vis, de garnalen, ± 1 1/2 dl
mosselbouillon.
Dek de pan weer af en kook verder tot de rijst niet meer kleeft en de bouillon is opgenomen.
Strooi er wat gehakte peterselie over en garneer de paella met de mosselen.