Oublies


Ingrediënten:
150 gram boter - 3 eiwitten - 175 gram bloem




Bereiding:
Roer de boter romig, voeg de poedersuiker toe en roer tot ook deze helemaal is opgenomen. Klop het eiwit zo stijf mogelijk en vermeng dit in een paar slagen met de boter. Voeg er nu zo snel mogelijk de gezeefde bloem bij. Maak van te voren een mal van slap karton van 9 x 11 cm. waarin in het midden een gat is geknipt van 6 x 8 cm. Leg dit nu op een beboterde bakplaat en strijk nu met een krabbertje een zo dun mogelijk laagje deeg door de mal op de bakplaat. Leg de mal nu naast het gevormd koekje en strijk weer deeg op de mal. Ga zo door tot de bakplaat vol ligt met koekjes. Bak ze zo vlug mogelijk lichtbruin in een oven van 200 graden C. Rol ze met een mes op en neem ze van de bakplaat en laat ze bekoelen. Indien er nog meer koekjes gemaakt worden, de bakplaat goed laten afkoelen.