Ossenhaas met lychees

400 gr ossenhaas
5 eetlepels schenkstroop
5 eetlepels Japanse sojasaus
4 eetlepels olie
zout, peper
1 blik lychees (inh. 567 gr)
sesamzaad

Snijd de ossenhaas in dikke repen.
Schenk in een schaal de stroop over het vlees en schep goed om.
Laat het vlees afgedekt in de koelkast ± 2 uur marineren.
Schenk er de sojasaus over en laat nog ± 30 minuten marineren.
Verhit in een wok de olie.
Roerbak de reepjes vlees met ± 6 tegelijk snel.
Laat de olie voor de volgende portie weer op temperatuur komen.
Laat het vlees in een vergiet uitlekken; vang het vocht op.
Breng het vlees op smaak met zout en peper en bestrooi het met sesamzaad.
Laat de lychees uitlekken, vang het sap op en vermeng het met het vleesvocht.
Serveer de lychees en het sausje bij het vlees.
Geef er een komkommersalade en geurige
(basmati)rijst bij.