Ingrediënten:
800 gram ossehaas - zout, peper - 60 gram borstspek - 100 gram wortel - 100 gram ui peterselie - 100 gram boter - 20 gram bloem - 2 dl rode wijn - 1 dl slagroom - mosterd
Bereiding:
Schil wortels en uien. Was wat peterselie. Snij de wortel in dunne rondjes en de ui in schijven. Snij de boter in stukjes. Leg de groenten en de peterselie op de bodem van een ovenvaste pan. Leg het stuk vlees erop. Voeg er de stukjes boter bij, waarvan een deel op het vlees, schuif de schaal in een oven van 220 graden C. en laat hem 15 minuten daar. Draai het vlees na 8 minuten om. Snij het spek in juliënne. Voeg deze na 15 minuten bij het vlees, evenals de wijn, het zout en de peper en schuif de schaal weer 15 minuten in de oven. Haal daarna het vlees uit de pan en houd het warm. Pers de saus door een zeef. Verwarm ze weer in een pannetje op zacht vuur. Geef er de slagroom bij en meng goed. Maak de bloem aan met een beetje water en geef dit beetje bij beetje bij de saus. Blijf voortdurend roeren. Geef er zout en peper bij en laat ze op zacht vuur dikker worden. Voeg er nog een lepel mosterd bij en roer goed. Snij het vlees in stukken en geef er de saus apart bij.