Ossehaas uit Arles


Ingrediënten:
600 gram ossehaas - zout, peper - 2 aubergines - 4 tomaten - 1 teentje knoflook - peterselie - 100 gram boter - 1 dl olijfolie

Bereiding:
Was de aubergines. Snij ze in de lengte in schijven van 1 cm dik, zonder ze helemaal los te snijden, zodat er een waaier ontstaat. Was de tomaten en snij ze in plakken. Leg tussen elke twee schijven aubergine wat plakjes tomaat, pers het wat samen, geef er zout en peper over en besprenkel het met olie. Zet ze 45 minuten in een oven van 220 graden C. Schil de knolflook, stamp hem fijn. Was wat peterselie, hak die en meng ze met de knoflook. Snij het vlees in vier plakken. Smelt 25 gram boter in een pan, doe er een eetlepel olie bij en sauteer de plakken vlees naar smaak bruin. 3 minuten aan elke kant als ze rood van binnen moeten zijn. Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal. Zet er de aubergines bij. Smelt de rest van de boter in een pan. Als ze begint te schuimen, voeg dan het knoflookmengsel toe, laat 2 minuten koken en schenk het over de aubergines.