Ingrediënten:
800 gram ossehaas – zout, peper – 100 gram wortelen – 100 gram meiraapjes – 200 gram asperges – 100 gram erwtjes – 100 gram haricots verts – 200 gram bloemkool – suiker – 200 gram aardappeltjes – 100 gram boter
Bereiding:
Schrap de kleine aardappeltjes. Steek de wortel en het meiraapjes uit met een parisiënneboor, doe ze in aparte pannetjes, bedek ze juist met water, geef er wat zout bij en een lepeltje suiker. Kook ze zachtjes totdat het water verdampt is. Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar. Schil de asperges en kook ze 20 minuten. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook deze ook gaar. Kook de aardappeltjes 8 minuten, giet ze af en sauteer ze dan in 50 gram boter bruin. Kook de erwtjes gaar met wat zout en suiker en roer er een klontje boter door. Smelt 50 gram boter en sauteer hierin de ossehaas snel bruin aan alle kanten. Geef er zout en peper over en laat hem zachtjes nog 8 minuten aan elke kant sauteren. Laat het vlees even rusten, snij het in plakken, leg het op een voorverwarmde schaal en omring het met kleine porties van het garnituur.