Ossehaas Nicolas


Ingrediënten:
800 gram ossehaas - zout, peper - 1 ui tomatenpuree - 200 gram champignons - 2 tomaten - 1 dl ingekookte bouillon - 1 glaasje cognac - 80 gram boter - paprikapoeder

Bereiding:
Maak de tomaten concassée. Maak de champignons schoon. Warm de ingekookte bouillon op en geef er 1/2 eetlepel tomatenpuree bij. Smelt 30 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons 5 minuten. Geef er zout en peper bij. Snij het vlees in brunoise van 1,5 cm. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de blokjes vlees aan alle kanten bruin gedurende 3 minuten. Geef er nu de tomaat en de ui bij en sauteer weer 3 minuten. Flambeer nu met de cognac. Geef de inhoud van de pan op een voorverwarmde schaal en doe dan de bouillon met de tomatenketchup in de pan. Laat nog een halve minuut koken. Giet de saus dan over het vlees.