Ingrediënten:
1 kg ossehaas – 100 gram boter – 1/2 liter truffelsaus – 1 ei – 500 gram piedeeg – zout, peper
Bereiding:
Maak de truffelsaus. Maak het piedeeg. Rol het piedeeg uit, zodat het vlees er straks kan worden ingepakt. Braad het vlees snel aan in hete boter en aan alle kanten. Braad het daarna nog 10 minuten op zacht vuur. Haal het uit de pan en strooi er peper en zout over. Laat het gedeeltelijk afkoelen. Droog het. Leg het vlees dan op de plak piedeeg en vouw het deeg er omheen. Plak de randen goed vast met wat losgeklopt ei. Maak in het midden van de bovenkant een gaatje ter grootte van een gulden om de waterdamp te laten ontsnappen. Plak er met losgeklopt ei wat figuren op die uit de rest van het piedeeg zijn gesneden. Leg het pak op een licht beboterd bakblik in een oven van 5 graden C. en bak het vlees in de korst nog 25 tot 30 minuten. Het vlees is dan nog rood van binnen. Het piedeeg is gaar, wanneer een erin gestoken breinaald er droog uitkomt.