Oosterse roerbakschotel met kip en broccoli

Roer in een schaal 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis met 1 eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel medium dry sherry tot een marinade en pers er 1 teentje knoflook boven uit.
Snijd 400 gr kipfilet in dunne plakjes en schep ze door de marinade.
Laat ze ± 15 minuten staan.
Snijd van 500 gr broccoli kleine roosjes van de stronk.
Schil de stronk en snijd deze in blokjes.
Snijd 3 bosuitjes en 6 baby-maïskolfjes in stukjes van ± 2 cm.
Halveer 1 rode Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes.
Verhit 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar (= 50 gr) in een wok of hapjespan en bak de stukjes kip rondom bruin.
Roerbak de broccoli en de maskolfjes ± 3 minuten mee.
Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog ± 2 minuten.
Voeg de marinade en 1/2 dl water toe en verwarm het gerecht nog ± 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Breng de schotel op smaak met sojasaus.
Lekker met rijst.
Tip: Vervang de kipfilet eens door kalkoenborstfilet en snijd deze in blokjes.