Oosterse mosselsoep

2 kg panklare mosselen
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 stengel sereh (citroengras)
2 limoenen
1 zakje stoneleeks
4 eetlepels (roerbak)olie
4 dl kokosmelk
125 gr mihoen

Was de mosselen en verwijder openstaande exemplaren die na een flinke tik niet sluiten en kapotte mosselen.
Pel en snipper de knoflook.
Maak het pepertje schoon en snijd het in ringen.
Verwijder het buitenste blad van de sereh en hak de stengel fijn.
Pers 1 limoen uit en snijd de andere in 8 parten.
Snijd de stoneleeks in ringetjes.
Verhit de helft van de olie in de wok, schep de mosselen erin en stoom ze met het deksel op de pan en onder regelmatig omschudden op hoog vuur tot ze opengaan.
Neem ze uit de pan en gooi dicht gebleven exemplaren weg.
Maak een schone theedoek vochtig, leg hem in een zeef en schenk het kookvocht door de zeef in een kom.
Haal de mosselen uit de schelp, houd 12 mosselen apart voor de garnering.
Verhit de rest van de olie in de schoongewassen wok en fruit de knoflook, de peper en de sereh ± 30 seconden.
Voeg de kokosmelk, het mosselvocht en het limoensap toe en schep goed om.
Houd enkele ringetjes van de stoneleeks achter voor de garnering en meng de rest door de soep.
Laat de soep met het deksel op de pan op laag vuur ± 10 minuten sudderen.
Overgiet intussen de mihoen in een kom met kokend water en laat ± 4 minuten wellen.
Giet de mihoen af en knip er met een schaar kortere stukken van.
Roer de mosselen zonder schelp en de mihoen door de soep en warm alles op laag vuur nog 2 minuten door.
Schep de soep in kommen en garneer met de mosselen in de schelp, de partjes limoen en de achtergehouden stoneleeks.