Omelette Norvégienne


Ingrediënten:
1 biscuitbodem - 1/2 liter vanille-ijs - 1/2 liter chocolade-ijs - 6 eiwitten - 1 mespuntje zout - 80 gram poedersuiker - 2 glazen grand marnier

Bereiding:
Snij van de biscuit bodem een rechthoekige plak die aan alle kanten 3 cm groter is dan de plak ijs die erop komt. Plaats de biscuit op een schaal die in de oven kan en zorg dat de oven op 200 graden C. staat. Trempeer de biscuit met een glas grand marnier. Maak als volgt een meringue: voeg het zout bij de eiwitten en begin met kloppen. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop de eiwitten zeer stijf. Doe de helft van de meringue in een spuitzak met grote gekartelde spuit. Leg op de biscuit een plak vanille-ijs, daarop een plak chocolade-ijs en metsel de zaak dicht met meringue. Dit kan goed met behulp van een paletmes. Met de meringue uit de spuitzak decoreren we de omelette en zetten ze in de oven om de meringue te bakken. Als deze bruin is halen we de schaal uit de oven, flamberen ze met het 2-de glas grand marnier en dienen ze brandend op.