Omelet Monegasque


Ingrediënten:
8 eieren - 60 gram boter - 1 blikje gepelde tomaten - 250 gram champignons - 1 blikje artisjokbodems - tijm , laurier
1 dl vleesjus - 1 glaasje madera - 3 teentjes knoflook - peterselie - 1 dl olie - 2 plakken gekookte ham

Bereiding:
Hak de sjalotjes, de knoflook en de peterselie fijn. Laat de tomaten uitlekken en bewaar het vocht. Snij de tomaten in brunoise. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in plakjes. Was de champingons en snij ze in plakjes. Verdeel de olie over drie pannetjes. Sauteer in het eerste de brunoise tomaat, in het tweede de artisjokbodems en in het derde de champignons. Voeg bij elk pannetje wat gehakte knoflook, sjalot en peterselie. Doe het vocht van de tomaten in een pannetje, voeg een blaadje laurier toe, een takje tijm en de rest van de knoflook, peterselie en sjalot. Laat 10 minuten zachtjes koken. Hak de ham in de mixer fijn. Haal de tijm en laurier uit de saus, voeg de madera toe en de vleesjus en verwarm de saus nog even. Sauteer de omeletten als in Omelet. Leg er de ham over voordat ze worden dichtgevouwen. Geef er de saus over en omring ze met champignons, tomaten en artisjokbodems.