Omelet Harlekijn


Ingrediënten:
150 gram spinazie - zout - peper - 1 teentje knoflook - tijm - nootmuskaat - 3 eetlepels slagroom - 2,5 dl paprikasaus - 3 eetlepels olijfolie - 250 gram tomaten - 2 dl coulis van paprika - 35 gram geraspte goudse kaas - 3 eieren

Bereiding:
Maak de tomaten concassée Bak ze met wat tijm in een eetlepel olie, totdat alle vocht verdampt is. Haal ze van het vuur. Bak in een andere pan de gewassen spinazie met wat knoflook en zout in een eetlepel olie, ook totdat alle vocht verdampt is. Breek in drie verschillende schalen een ei. Voeg bij elke schaal peper, zout en een eetlepel room. Voeg bij de eerste schaal de tomaat, bij de tweede de geraspte kaas en bij de derde de spinazie. Maak de drie mengsels apart fijn in de mixer. Vet een pasteischaal van binnen in en giet er het eerste mengsel in. Zet de schaal au bain marie in een oven van 200 graden C. en laat ze daar 20 minuten. Als de massa stevig is schenken we er het volgende mengsel op en zetten de schaal weer in de oven. We herhalen de procedure voor het derde mengsel, zodat er een driekleurige pastei ontstaat. Laat deze even afkoelen en stort ze dan. Snij er plakken van en serveer deze warm met paprikasaus.