Ingrediënten:
1 fazant
1 ui
1 worteltje
130 gram boter
6 appels
2,5 dl slagroom
1 glaasje calvados
zout
peper
Bereiding:
Schil ui en wortel en snij ze in brunoise.
Snij de fazant in vier stukken. Snij de hals, de vleugeltjes, de lever
en de maag in kleine stukjes. Smelt 30 gram boter in een pan, sauteer hierin de stukjes afval van de fazant samen met wortel en ui. Laat ze bruin worden en voeg dan een glas water toe. Breng het aan de kook en laat 30 minuten smoren. Schil de appels. Snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Verwarm 50 gram boter in een pan en sauteer hierin gedurende 5 minuten de appels. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Smelt weer 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de stukken fazant goed bruin. Geef er dan de calvados bij. Wrijf de saus door een zeef. Geef ze bij de fazant. Haal deze uit de pan en laat de saus bijna volledig reduceren. Voeg dan de slagroom toe en neem de pan van het vuur zodra deze kookt. Doe de helft van de appels op de bodem van een ovenvaste schaal, leg hierop de stukken fazant, daarop weer de rest van de appels. Geef er de room over en bedek de schaal met alufolie. Schuif ze 25 minuten in een oven van 200 graden C. Serveer meteen