Ingrediënten:
4 grote artisjokken – 1 citroen – 250 gram champignons – 60 gram boter – 1 dl slagroom – 1 eidooier – peterselie – kervel – bieslook zout, peper
Bereiding:
Was wat peterselie, kervel en bieslook en hak alles fijn. Snij de citroen doormidden. Haal de bladeren van de artisjokken, schil de bodem en wrijf ze in met citroensap. Blancheer ze 10 minuten in kokend water met wat zout en citroensap. Smelt 40 gram boter in een pan en sauteer hierin de artisjokbodems goed aan alle kanten, zodat ze wat kleur krijgen. Zet dan het vuur klein, doe het deksel op de pan en laat 30 minuten smoren. Maak gedurende deze tijd de champignons schoon, ciseleer ze en sauteer ze in de rest van de boter gedurende 10 minuten. Meng de eidooier door de slagroom, schenk de liaison op de champignons, laat wat doorwarmen maar zorg ervoor dat het mengsel niet gaat koken. Leg de artisjokbodems op een verwarmde serveerschaal, geef er wat champignons over met wat saus en strooi er gehakte kruiden over.