Nokedli Galuska - Hongaarse Spätzle

DSCN5303Ingrediënten:
2 losgeklopte eieren
3/4 kopje lauw water
2 kopjes bloem
1/2 tl zout

Bereiding:
Zet een flinke pan met water op (licht gezouten)

Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje en doe hier het losgeklopte ei en zout in.
Voeg hier het lauwe water en zout toe. Goed mengen.
Is het deeg naar uw gevoel te dik dan meng nog wat water bij het deeg.
Het deeg even laten rusten.

Als het water in de pan kookt neem je een zeef met grote gaten of wat ik deed het afgietrooster, doe hier een schep deeg op en druk het met bijv. een pannenlikker door de gaatjes.
(eventueel een puree-pers of een passe-vite met grote gaten). De bedoeling is in elk geval dat er kleine klontjes in het kokende water vallen.
Ze hoeven maar 2 a 3 minuten te koken. Afgieten of uit de pan scheppen en met een klontje boter mengen.

Je kan het eventueel ook licht opbakken. Wat overblijft kan goed ingevroren worden
Heerlijk bij goulash.

Deze hongaarse video laat zien hoe eenvoudig het is.