Mousseline van Eend met Ganzelever


Ingrediënten:


1 eend - 1 dl port - 2 dl slagroom - zout, peper - kruidnagelpoeder - gember - nootmuskaat 250 gram vleesgelei - ganzelever, gewicht (zie bereiding)
Bereiding:
Braad de eend in een oven van 200 graden C. in 50 minuten gaar. Haal ze uit de oven en haal er het vel af. Laat ze helemaal afkoelen. Zet een vorm in de koelkast. Als de eend koud is halen we al het vlees van de botten en wegen dit. Het derde deel van dit gewicht heeft U nodig aan ganzelever. Draai het eendevlees twee keer door de vleesmolen met de fijnste plaat. Wrijf de puree dan door een zeef evenals de ganzelever. Meng beide goed. Smelt de vleesgelei au bain marie. Werk er drie eetlepels port door. Klop de slagroom bijna helemaal stijf. Werk die ook door de puree en zet deze op ijs. Voeg 5 eetlepels gesmolten, maar koude gelei bij het mengsel, de rest van de port, wat zout, peper kruidnagelpoeder, nootmuskaat en gemberpoeder. Haal de vorm uit de koelast. Chemiseer deze met gelei. Doe er dan de eendenmousse in en laat enkele uren in de koelkast opstijven. Serveer goed koud.