Mousse van gerookte forel met avocado

Ingrediënten:
3 blaadjes gelatine, 1 dl melk, 250 gr gerookte forelfilets, 2 dl slagroom, 2 limoenen, 2 rijpe avocados, zalmeitjes (potje), zout en versgemalen peper

Voor de saus:
3 el kwark, 3 el mayonaise, mespunt dragonpoeder, 1 tl mosterd, 2 el fijngehakte tuinkruiden, zout en versgemalen peper

Bereiding:
Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Breng de melk met wat zout en peper tot tegen de kook, haal van het vuur af en los er de uitgeknepen gelatine in op. Pureer de forel met de melk en de limoensap in een keukenmachine. Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze door de vismousse. Proef of er nog zout en peper bij moet. Schep de mousse in een schaal en laat afgedekt een nacht in de koelkast opstijven. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schil kort voor het serveren de avocados, halveer ze in de lengte, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in smalle partjes.

Maak met twee vochtig gemaakte eetlepels eivormige balletjes van de vismousse en leg ze op de borden. Schep er wat van de saus bij en garneer met de avocado, een partje limoen en wat zalmeitjes. De forelmousse kan ook in éénpersoonsvormpjes met een inhoud van ca. 1 dl worden gemaakt.