Ingrediënten:
0,5 dl witte wijn – 5 gram gelatine – 100 gram suiker – 3 eidooiers – 1,5 dl slagroom – 2 nootjes gember – 1 eetlepel gembernat – 200 gram aardbeien – 0,5 kopje water – 75 gram suiker – 1 kiwi
Bereiding:
Klop met een garde de witte wijn met de dooiers au bain marie tot een dikke massa. Week de gelatine in water en roer het onder de massa. Laat de mousse afkoelen totdat ze bijna geleert. Klop de slagroom met de 100 gram suiker stijf, snij de gembernootjes in hele kleine stukjes en roer beide door de mousse. Roer ook het gembernat door de mousse. Doe de mousse in een mooie vorm en laat ze in de koelkast opstijven. Kook de aardbeien met 75 gram suiker en water tot moes. Roer deze moes door een zeef en laat ze afkoelen. Schil de kiwi en snij ze in dunne plakjes. Vlak voor het serveren storten we de mousse op een mooie schaal en omringen ze met de coulis van aardbeien. We versieren het geheel met schijfjes kiwi.