750 gr gekookte mosselen
3 eetlepels olie
1 grote gesnipperde ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 rode en 1 groene paprika in reepjes
1 eetlepel lichte Chinese sojasaus
4 eetlepels droge sherry
1 theelepel bruine basterdsuiker
2 theelepels allesbinder
zout
4 trostomaten in reepjes
1/2 eetlepel fijngesneden bieslook

Maak de uitgelekte mosselen droog door ze over een stuk keukenpapier of een droge theedoek te laten rollen.
Verhit een wok en laat de olie er even door ‘walsen’.
Fruit de ui tot ze glazig ziet.
Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de paprikareepjes toe.
Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken.
Voeg de sherry, de suiker en 4 eetlepels warm water toe en laat alles 1 minuut koken.
Schuif alle ingrediënten naar één zijde van de wok.
Strooi de allesbinder over het vocht op de bodem van de wok, voeg naar smaak wat zout toe en roer alles goed door.
Schep eerst de tomaatreepjes en daarna de overige ingrediënten door de kokende saus.
Verdeel het gerecht, als de mosselen goed warm zijn, over verwarmde borden en strooi er de bieslook over.
Geef er apart witte rijst bij.