Ingrediënten:
2 kilo mosselen – 1 citroen – 4 mooie blaadjes sla – cognac – 1,5 dl mayonaise- eterselie – cayennepeper – zout, peper – 1 sinaasappel
Bereiding:
Maak de mosselen schoon. Pers de citroen uit. Doe citroensap, mosselen en wat peper in een grote pan. Kook de mosselen op hoog vuur onder schudden tot ze open zijn. Haal ze uit de pan en uit hun schelpen en laat ze afkoelen. Maak de mayonaise. Werk er een scheutje cognac door. Was de sinaasappel, snij twee schijven uit het midden en pers de rest uit. Werk 2 eetlepels sinaasappelsap door de mayonaise. Controleer de smaak en geef er wat cayennepeper bij. Was de blaadjes sla en droog ze. Leg in elke coupe een blaadje sla. Leg er wat mosselen op, geef hier wat saus over. Was de peterselie, hak deze fijn en geef wat gehakte peterselie over de mosselen. Garneer nog met een half partje sinaasappel. Serveer er geroosterd brood en boter bij.