Ingrediënten:
Vers gekookte maiskorrels van 1 a 2 kolven of 1 blikje maïskorrels (+/-550 gr)
1 ei
50 gram tarwebloem
Teentje knoflook
Zout
Peper
Eventueel wat extra kruiden naar smaak.
Maïsolie

Bereiding:
Laat de maïs in een vergiet goed uitlekken.
Doe de uitgelekte maiskorrels, knoflook en ui in de keukenmachine en maal deze fijn.
Voeg het ei en de bloem toe en laat nog even goed door draaien tot een egaal mengsel.
Voeg zout, peper en kruiden toe.
Verwarm in een koekenpan zoveel olie, dat de bodem juist is bedekt.
Doe zoveel van het maïsmengsel zodat een rond koekje wordt gevormd (het loopt nog iets uit).
Er kunnen 3 a 4 tegelijkertijd gebakken worden, zet het vuur niet te hoog.
Draai de koekjes om als de onderzijde mooi van kleur is geworden.
Leg de koekjes even op vet absorberend papier.

Variant:
Gebruik eventueel Crispy mais of suikermais voor wat zoetere maiskoekjes