Meringue maken

meringueIngrediënten:
eiwit
fijne kristalsuiker of basterdsuiker

per eiwit neemt men 50 gram suiker.

Klop de eiwit stijf on een schone vetvrije kom, als je de kom op z'n kop kan houden dan is deze goed.
Voeg de suiker toe en klop dit met de mixer tot een glad mengsel. Als de suiker volledig is opgelost is deze klaar.
Wil men een gekleurde meringue dan op dit moment het kleursel (bijv. gepureerde aardbei) toevoegen

Schep mopjes eier-suiker massa op een met bakpapier beklede plaat en bak de meringue in de oven.
Bij niet te grote dikte 1 1/2 uur bij +/- 125 graden, dikkere (voor bijv. Pavlova of Eton Mess) 4 uur bij 90 graden.
Het is eigenlijk meer drogen dan bakken, de meringue mag in elk geval niet gaan kleuren.
Wilt u een deel bewaren voor latere verwerkingdan is de lange methode beter de meringue is dan volledig droog.

Voor taarten verwerken volgens recept.