Mayonaise van Kip


Ingrediënten:
1 kip van 1200 gram - 2 eieren - 2 tomaten - 1 krop sla - 1 eetlepel kappertjes - 2 augurkjes - 2 wortels - 1 prei - selderijgroen - zout, peper - 1 takje dragon - 3 dl mayonaise - 1 ui - 2 sjalotjes

Bereiding:
Maak een bouillon van 1,5 liter water met schoongemaakte en in stukken gesneden wortel, ui, sjalot, prei en selderijgroen. Laat 15 minuten koken. Voeg er de schoongemaakte kip bij, breng weer aan de kook en laat een uur zachtjes trekken. Laat daarna de kip uitlekken en afkoelen. Kook 2 eieren hard in 10 minuten. Was de sla, leg vijf mooie blaadjes apart, en het hart van de slakrop. Snij de rest in juliënne. Was de tomaten en snij er ronde schijfjes van. Maak 3 dl mayonaise en voeg als deze klaar is er de gehakte dragonblaadjes bij. Haal het vel van de kip en snij alle vlees in kleine juliënne. Pel de eieren en snij ze in plakjes. Snij ook de augurkjes in dunne plakjes. Garneer een slakom met de slablaadjes, doe er de helft van het vlees op. Leg hierop de helft van de mayonaise, dan de gesneden sla en de rest van de kip. Bedek met de rest van de mayonaise. Garneer de schaal met schijfjes tomaat, ei, augurk en met de kappertjes. Zet het hart van de krop sla midden op de schaal. Hou de schaal koel totdat er geserveerd wordt.retour: pagina Hors d'Oeuvres