Masoesa Alesie

(Creools gerecht)
(Masoesa-rijst)

2 eetlepels gedroogde geweekte garnalen
1 ui
1 eetlepel olie of 25 gr boter
8 stukken kip
100 gr zoutvlees
9 dl masoesasap (gemaakt van 750 gr geperste masoesa's)
600 gr gestoomde rijst
2 bouillonblokjes of zout
200 gr kool
1 peper
zwarte peper, zout

Week de gedroogde garnalen.
Fruit de gesnipperde ui in de boter of olie.
Braad de kip aan, evenals het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees.
Voeg, als alles goed doorbakken is, het masoesa-sap, de rijst en de bouillonblokjes toe.
Schep, als het vocht is opgedroogd, de groente samen met de verse peper op de rijst.
Temper de warmtebron, zet een kookplaatje onder de pan en laat de masoesa alesie nog 20 minuten op staan.
Schep deze daarna om en maak op smaak af met zwarte peper en zout.