Malva Pudding met Amarula saus

Malva poeding

malva-poedingIngrediënten:

Puddingdeeg:
1 ei
200 gr suiker (1 cup)
100 gr meel (1 cup)
1 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat (baking soda)
1 el azijn (druif, appel of framboos)
1 el abrikozenjam
120 ml melk (1/2 cup)
120 ml room (1/2 cup)

Saus
350 ml melk (1 1/2 cup)
100 gr suiker
100 gr roomboter (geen margarine)
60 ml brandewijn
1 tl vanille extract of 1 opengesneden vanillestokje

Verwarm de oven voor op 180 graden
Klop het ei en suiker samen tot een romig mengsel.
Meng de overige bestandelen van het puddingdeeg dooreen en voeg het ei-suikermengsel toe en vermeng dit goed.
Beboter een ovenschaal en doe het deeg erin en in ongeveer 40 minuten goedbruin bakken.

De Malva-saus
Breng de melk, roomboter en suiker samen aan de kook, voeg als de suiker opgelost is de brandewijn toe. Wanneer u het vanillestokje gebruikt dan mag die meegekookt worden met de melk indien extract - omdat deze erg vluchtig is - met de brandewijn toevoegen. Prik wat gaatjes in de Malva en giet de saus warm over de pudding en laat ze even intrekken voor het serveren. Serveren met vla, ijs, room of ..... de onderstaande Amarula custard saus.

Amarula saus:

250 ml melk
3 eierdooiers van grote eieren
75 g witte suiker
50 ml slagroom
40 ml Amarula

Warm de melk op (niet koken) en haal de pan van het vuur.
Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een romig geheel en giet dit mengsel onder voortdurend roeren in de warme melk .
Op een laag vuur en laat indikken maar ZEKER niet laten koken. Wanneer het dik genoeg is de vla van het vuur halen en voeg de Amarula en room toe.
Laten afkoelen in de koelkast.

Schep de vla over de warme Malva pudding.