Ingrediënten:
375 gram bloem – 25 gram gist – 2/8 liter lauwe melk – 235 gram suiker – 1 mespuntje zout – 140 gram boter – 1 ei – 250 gram maanzaad gemalen – citroenrasp – 1 eidooier




Bereiding:
Los de gist op in 1/8 l. lauwe melk en een snufje suiker en laat het rijzen. Voeg hieraan de gezeefde bloem, 80 gram suiker, het snufje zout, 60 gram zachte boter en het ei toe en kneed en sla het op de bank tot U een glad en soepel deeg hebt. Laat het afgedekt een 1/2 uur rijzen. Kook intussen 1/8 liter melk met 80 gram boter en dompel hierin het gemalen maanzaad. 150 Gram suiker en de citroenrasp toevoegen en het geheel tot een smeuïge massa roeren. Het deeg tot een rechthoek van 35 x 50 cm. uitrollen en bestrijken met het maanzaadmassa. Nu in de breedte oprollen en er een krans van vormen. Op een beboterde bakplaat leggen, met een schaar enkelemalen schijn inknippen en de driehoekjes deeg omhoog trekken. Het deeg in een oven van 200 graden C. 15 minuten bakken, bestrijken met het eistrijksel en nogmaals 15 minuten bakken.