Maaltijd-groentesoep

40 gr reuzel
1 middelgrote ui
250 gr soepgroenten (bijvoorbeeld boontjes, doperwten, wortelen, tomaten, witte of groene kool, koolraap, peterselie
1-2 eetlepels bloem
1 liter bouillon
bloemkoolroosjes
dobbelsteentjes aardappel
peper
zout
karwijzaad

Hak de ui en fruit hem in de hete reuzel goudgeel aan.
Voeg de gesneden soepgroenten toe en fruit die mee tot ze halfgaar zijn.
Bestuif met de bloem en laat door fruiten tot de bloem lichtbruin is gekleurd.
Voeg bouillon of water toe, roer goed door en breng aan de kook.
Voeg de bloemkoolroosjes en de dobbelsteentjes aardappel toe en breng de soep op smaak met peper, zout en wat karwijzaad.
Voeg, als u water gebruikt voor de groentensoep, voeg dan 'n bouillonblokje toe. (1 blokje per halve liter)
Laat de soep koken tot de groenten net gaar zijn.