Ingrediënten:
1 langouste van 1200 gram – 2 wortelen – 1 liter droge witte wijn – 1 ui – zout, peper – tijm – laurier – peterselie – 4 tomaten – 2 eieren – 150 gram garnalen – 1 krop sla – 8 ansjovisfilets – kervel – 1 eetlepel kappertjes – 2 augurkjes – 3 blaadjes
gelatine – 2 dl mayonaise

Bereiding:
Geef in een grote pan, de wijn, de schoongemaakte en in schijven gesneden wortelen en ui, wat tijm, laurier, peterselie en 3 liter water. Geef er zout en peper bij en breng het aan de kook. Laat het 20 minuten zachtjes koken. Bind de langouste plat op een plankje en dompel hem in de pan. Zorg dat hij onder blijft en laat 20 minuten zachtjes koken. Maak de mayonaise. Kook de eieren tien minuten. Was de sla, kervel en peterselie. Hak kervel, peterselie, augurkjes en kappertjes en voeg deze toe aan 3/4 van de mayonaise. Maak met een vork de ansjovis klein en doe deze er ook bij. Als de langouste is afgekoeld, gaat hij van het plankje, snij aan de onderkant bij de zijkanten het pantser door met een schaar, zodat U er het staartvlees uit kunt nemen. nij dit in schijfjes. Week de blaadjes gelatine en los ze op in 1 dl heet water. Laat afkoelen en trek de schijfjes langouste in de gelei. Leg hierbij op elk schijfje een blaadje kervel. Pel de eieren, snij ze middendoor en versier ook met kervel en gelei. Snij de tomaten middendoor, haal ze uit en laat ze uitlekken en bestrooi ze met peper en zout. Meng de garnalen met de rest van de mayonaise en vul met dit mengsel de tomatenhelften. Beleg de serveerschaal met blaadjes sla. Zet hier het karkas van de langouste op, leg op de rug de schijfjes langouste en versier met de tomaten en de eieren. Geef de saus er apart bij. Serveer zeer koud.