Lamszadel Prins Orloff


Ingrediënten:
1 lamsrug - 400 gram rijst - 2 grote uien - boter - 200 gram champignons - 2 eidooiers- zout, peper - slagroom- geraspte kaas

Bereiding:
Kook de rijst gaar in gezouten water. Schil de uien en hak ze fijn. Maak de champignons schoon. Verhit wat boter in een pan en sauteer hierin de uien zachtjes 12 minuten. Smelt in een andere pan wat boter, hak de champignons fijn, doe ze in de pan en laat met het deksel op de pan de champignons zachtjes stoven. Verhit wat boter in een ovenvaste pan. Leg hierin de lamsrug nadat deze met peper en zout is bestrooid en laat ze 15 minuten per pond in een oven van 220 graden C. bakken. Maak ondertussen van de rijst, uien en champignons een puree die we nog met de eidooiers en slagroom binden. Roer alles goed door elkaar. Haal de lamsrug uit de oven. Snij de filets los, snij deze in dikke plakken en leg deze terug in de rug met telkens een lepel van de puree tussen twee stukken. Bedek de lamsrug daarna met de rest van de puree, strooi er wat geraspte kaas over en zet de schaal nog 15 minuten in de oven om te gratineren. Serveer dan meteen.