Ingrediënten:
1 lamszadel – 100 gram boter – 1 blikje truffelschillen – 1 fles Chablis – tijm – dragon – zout, peper – olie

Bereiding:
Maak aan beide kanten het vlees los van de rug en maak er een inkeping in. Doe hier de stukjes truffel in. Geef er zout en peper over en de jus van de truffel. Leg de filets terug in de rug en bind ze goed vast. Maak een marinade van de chablis, wat olie, de jus van de truffel en wat tijm en dragon. Zet hierin de rug, schenk er het vocht over en laat ze 24 uur marineren op een koele plaats. Draai de rug af en toe om. Droog de rug dan af, smelt 25 gram boter in een ovenvaste schotel en leg de rug hierin. Schuif ze in een oven van 220 graden gedurende 30 minuten. Arroseer ze regelmatig met wat boter. Keer de rug halverwege om. Passeer ondertussen de marinade en reduceer ze op hoog vuur. Zet dan het vuur zacht en monteer ze met de rest van de boter. Haal het touw van de lamsrug en leg ze op een voorverwarmde dienschaal. Schenk er de saus over en serveer.