Lamsrib uit Béarn


Ingrediënten:
1 lamsribstuk - 100 gram boter - 2 teentjes knoflook - 8 artisjokken - 1 doosje sterkers - 3 eetlepels mosterd - zout, peper - 2 dl béarnaisesaus - 200 gram paneermeel

Bereiding:
Schil de knoflook en snij ze in de lengte in stukjes en piqueer hiermee het vlees. Snij de harde punten van de artisjokken en kook ze 30 minuten in gezouten water met een stukje citroen. Bestrooi het ribstuk met zout en peper. Smeer het in met boter en leg het op een treeftje in een oven van 230 graden C. Schuif er een braadslee onder. Laat het 15 minuten per pond roosteren. Haal het vlees 15 minuten voor het einde uit de oven, smeer het in met mosterd en bestrooi het helemaal met paneermeel. Smelt 50 gram boter, geef deze over het vlees en zet het weer in de oven. Haal de bladeren en het hooi uit de artisjokken. Sauteer de artisjokbodems in wat boter. Zorg dat nu de béarnaisesaus klaar is. Was de sterkers en maak er kleine boeketjes van. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg er de artisjokbodems om, versier met de sterkers en serveer.