Lamsrib met verse Groenten


Ingrediënten:
2 ribstukken van 6 koteletten elk - 1,5 dl olijfolie - 1 liter bouillon - gemberpoeder - tijmpoeder - saffraan - kaneel - paprikapoeder - cayennepeper - 2 citroenen - 300 gram rijst - 6 kleine tomaten - 4 grote uien - 2 teentjes knoflook
- zout, peper

Bereiding:
Bestrooi de ribstukken met gemberpoeder en wrijf dat erin. Geef er ook tijmpoeder bij en peper en zout. Schil de uien en snij ze in vieren. Schil de teentjes knoflook en pers ze uit. Verhit 1/2 dl van de olie in een pan die groot genoeg is voor beide ribstukken. Voeg er de uien bij en zet het vuur laag. Laat de uien smelten, maar geen kleur krijgen. Voeg er de bouillon bij, geef er wat zout, peper en cayennepeper bij; voeg er ook saffraan, kaneel en paprikapoeder bij. Geef er 1/2 dl van de olie bij en de knoflook. Snij de citroenen in vieren en voeg ook deze toe. Breng het op klein vuur aan de kook. Voeg dan de ribstukken toe, doe het deksel op de pan en laat een uurtje sudderen. Kook ondertussen de rijst. Snij de tomaten doormidden. en sauteer die in de rest van de olie aan beide kanten. Als de ribstukken klaar zijn legt U ze op een voorverwarmde dienschaal, geeft er de rijst en tomaten bij en houdt het geheel warm. Laat dan op hoog vuur het kookvocht snel voor de helft inkoken en serveer deze jus bij de lamsribstukken.