Ingrediënten:
1 lamsribstuk – 10 artisjokbodems – 1 kg aardappels – 200 gram boter – zout, peper – peterselie

Bereiding:
Schil de aardappels. Snij ze in dunne schijfjes. Smelt 150 gram boter in een pan zonder ze bruin te laten worden. Geef er zout en peper bij. Geef zout en peper over het ribstuk, wrijf het in met wat boter en leg het in een ovenvaste schaal. Leg er rondomheen de schijfjes aardappel, schenk daar de gesmolten boter over en zet de schaal 20 minuten in een oven van 200 graden C. Snij de artisjokbodems in blokjes. Geef er zout en peper over. Haal na 20 minuten de schaal uit de oven, leg de blokjes artisjok tussen de aardappels en schuif de schaal weer voor 10 minuten in de oven. Was wat peterselie en hak die fijn. Als het lamsvlees nu bruin is, haal dan de schaal uit de oven, strooi er peterselie over en serveer.