Lamsnootjes met Aromaten


Ingrediënten:
8 lamsnootjes - 1/2 dl bouillon - 50 gram boter - olie - 1 bosje sterkers - 1 takje tijm - 1 laurierblad - saliepoeder - tijmpoeder - rozemarijn -peterselie - zout, peper

Bereiding:
Verkruimel de tijm en laurier in een mortier samen met wat salie, tijmpoeder en rozemarijn. Stamp alles tot poeder. Leg de lamsnootjes in een schaal, geef er zout en peper over en strooi er ruim de gestampte aromaten over. Schenk er nog wat olie over en laat ze 30 minuten marineren. Maak ondertussen de sterkers schoon en hak wat peterselie fijn. Verhit 30 gram boter in een pan. Sauteer hierin de lamsnootjes bruin in 3 minuten per kant. Leg ze dan op een voorverwarmde schaal. Leg er de sterkers omheen en houd de schaal warm. Geef de bouillon bij het braadvocht en schraap op hoog vuur alle aanbaksels los. Geef er de rest van de boter bij en laat die smelten. Geef de saus over de lamsnootjes, strooi er wat peterselie over en serveer het met frietjes.