Lamskoteletten uit Nice


Ingrediënten:
8 lamskoteletten - 100 gram boter - 500 gram haricots verts - peterselie - 750 gram kleine aardappeltjes - 1 eetlepel olie - 1 dl droge witte wijn - tomatenpuree - 1 eetlepel beurre manié - zout, peper- 1
dl bouillon

Bereiding:
Schrap de aardappeltjes, was ze en droog ze af. Verhit 40 gram boter en een eetlepel olie in een pan en sauteer hierin de aardappeltjes onder voortdurend schudden. Verhit een grote pan met gezouten water, maak de haricots verts schoon, doe ze in het kokende water en laat ze zonder deksel 15 minuten koken. Bestrooi de koteletten met zout en peper. Verhit 40 gram boter in een pan en sauteer hierin de koteletten snel bruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Geef de wijn in de pan van de koteletten en deglaceer hiermee. Geef er een eetlepel tomatenpuree bij en wat bouillon. Roer alles goed door. Laat 5 minuten koken. Bind de saus met stukjes beurre manié en laat ze nog twee minuten koken. Breng de saus op smaak. Dresseer de koteletten op een schaal, garneer ze met de aardappels en de haricots verts. Smelt de rest van de boter en geef deze over de haricots verts. Geef wat saus over de koteletten en serveer de rest in een sauspan.