Lamskoteletten uit Anjou


Ingrediënten:
4 mooie lamskoteletten - 80 gram boter - 1 kilo verse tuinbonen - 1 eetlepel citroensap - peper, zout - 125 gram vers borstspek - 1 dl anjou wijn - 1 bosje bonekruid - 3 eetlepels slagroom - peterselie - bieslook

Bereiding:
Haal het vel weg van de tuinbonen. Snij het spek in dobbelsteentjes. Verhit 30 gram boter in een pan. sauteer hierin het spek zodat het kleur krijgt Was en droog het bonekruid. Voeg de bonen en het bonekruid bij het spek, doe het deksel op de pan en laat zachtjes stoven. Geef er de wijn en het citroensap bij en laat het gedurende een uur op zacht vuur sudderen. Was en hak ondertussen de peterselie en de bieslook. Smelt tien minuten voor het serveren de rest van de boter in een pan, en sauteer hierin de koteletten. Geef er zout en peper over. Voeg de slagroom bij de bonen laat dit zachtjes 2 minuten onder goed roeren koken zodat d saus bindt. Ben voorzichtig met de tuinbonen. Leg de bonen midden op een voorverwarmde schaal, leg er de koteletten omheen, strooi er de gehakte peterselie en bieslook over en serveer.