Lamskoteletten Carmen


Ingrediënten:
8 lamskoteletten - 1 ei - 200 gram rijst - 80 gram boter - olie - 500 gram verse erwtjes - 1 ui - 1 teentje knoflook - paprika's - peterselie - 1 kilo tomaten - 100 gr mie de pain

Bereiding:
Maak om te beginnen de tomatensaus. Plicheer de tomaten en haal er de pitjes uit. Laat ze uitlekken. Verhit in een pan 3 eetlepels olie en voeg er de tomaten bij. Verbrijzel ze met de vork. Laat ze, met het deksel op de pan, zachtjes pruttelen. Schil de knoflook en hak hem fijn. Was wat peterselie en hak deze ook. Voeg beide toe aan de tomaten, geef er zout en peper bij en laat 30 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen gedurende 20 minuten de erwtjes. Verhit 3 eetlepels olie in een pan. Schil en hak de ui fijn. Voeg ze toe aan de olie, laat de ui wat kleur krijgen en voeg dan de ongewassen rijst toe. Roer goed totdat de rijst niet meer transparant is. Voeg er dan het dubbele van de hoeveelheid rijst aan kokend water bij, geef er zout en peper bij, sluit de pan af en laat op zacht vuur 16 minuten koken. Paneer de koteletten á l'anglaise met de mie de pain. Verhit 50 gram boter in een pan. Laat hierin de koteletten bruin worden aan beide kanten in 5 minuten per kant. Geef er zout en peper over. Snij de paprika's in brunoise. Voeg de erwtjes bij de rijst, evenals de paprika en de rest van de boter. Meng goed en houd het warm. Als de koteletten klaar zijn leggen we de rijst midden op een voorverwarmde serveerschaal, omringen hem met de koteletten en serveren. Geef er de tomatensaus apart bij.