Lamsbout op zijn Grieks


Ingrediënten:
1 lamsbout - 1 ui - 200 gram rijst - 2 tomaten - 3 eetlepels erwtjes - 1 rode paprika - 1 krop sla - 75 gram boter - 1 dl bouillon - olie - 1 bosje sterkers - zout, peper

Bereiding:
Ontbeen de bout zonder ze open te snijden. Maak de tomaten concassée.
Snij de parika doormidden, haal de pitjes weg en snij ze in brunoise.
Was de sla en snij ze in juliënne. Verhit de boter in een pan, voeg de ui toe en laat deze even met het deksel op de pan smoren. Voeg de parika toe en meng het goed. Voeg dan de tomaat toe en de sla, roer alles goed door elkaar en laat het zachtjes onder roeren koken totdat alle vocht verdampt is. Laat het mengsel dan afkoelen. Kook de rijst niet helemaal gaar. Laat hem afkoelen. Meng hem met het afgekoelde groentenmengsel en roer er ook de erwtjes door. Vul de bout met de rijstvulling. Naai hem dicht. Geef er zout en peper over en leg hem in een ovenvaste schaal. Strijk hem in met olie en zet hem een uur in een oven van 210 graden C. Arroseer hem vaak met zijn braadvocht. Was de sterkers. Als de lamsbout klaar is, leg hem dan op een voorverwarmde schaal en houd hem warm. Haal het vet uit de braadjus en deglaceer met bouillon. Schraap op hoog vuur alle aanbaksels los. Passeer de jus en doe ze in een sauskom. Garneer de schaal met sterkers en serveer.