Kwartels op Canapés


Ingrediënten:

4 sneden witbrood, 1,5 cm dik - 1 ui - 4 kwartels - 150 gram ganzeleverpastei - 200 gram boter - 1 truffel - 1 dunne plak vet spek - 1 glas port - 1 wortel - 1 eetlepel tomatenpuree zout, peper - 1/2 dl bouillon
Bereiding:
Schil de ui en de wortel. Hak ze zeer fijn. Snij de truffel in juliënne. Smelt 50 gram boter in een pan, voeg wortel en ui erbij, laat deze kleur krijgen, voeg dan truffel, tomatenpuree en bouillon toe en geef er zout en peper bij. Laat het 20 minuten stoven, geef er dan het glas port bij en laat nog 10 minuten op zeer zacht vuur koken. Bestrooi de kwartels van binnen met peper en zout. Smeer ze in met boter. Snij het spek in juliënne. Leg de kwartels in een vuurvaste schaal. Leg over elke kwartel kruiselings twee reepjes spek en schuif de schaal in een oven van 175 graden C. Laat ze 15 minuten braden. Smelt de rest van de boter in een pan en bruineer hierin de sneden brood. Smeer deze daarna in met 100 gram ganzeleverpastei. Maak de rest van de ganzeleverpastei fijn, voeg ze bij de saus en klop ze er met de garde doorheen. Zet de croûtons op een voorverwarmde dienschaal, zet een kwartel op elke croûton, geef er wat saus over en serveer.