Kwartels met Kersen


Ingrediënten:


4 eetlepels kersenbrandewijn - 4 kwartels - 50 gram boter - 4 lapjes bardeerspek - kaneel zout, peper - 1,5 dl bordeauxwijn - 750 gram morellen
Bereiding:
Bestrooi de kwartels van binnen met zout en peper en bind er een lapje bardeerspek omheen. Was en ontpit de kersen. Doe de kersen in een grote pan, geef er de wijn over en wat kaneel en pocheer ze gedurende 20 minuten. Smelt de boter in een pan. Sauteer hierin op matig vuur de kwartels in 15 minuten aan alle kanten bruin. Giet de kersen af, bewaar de wijn en houd de kersen warm. Als de kwartels klaar zijn houden we deze op hun dienschaal ook warm. Voeg de wijn bij het braadvocht, schrap alle aanbaksels los en laat de saus op hoog vuur tot de helft reduceren. Voeg dan de kersenbrandewijn toe, Breng de saus op smaak en leg er de kersen weer in. Verwarm nog even en omring de kwartels met kersen. Geef er de saus over.