Kwartels met Bourgogne


Ingrediënten:


4 kwartels - 100 gram boter - 4 lapjes bardeerspek - 80 gram varkensfilet - 80 gram vet spek - 4 kippelevers - 60 gram champignons - 1 eetlepel cognac - citroensap - zout - peper - paneermeel - laurier - 5 dl bourgondische saus - tijm
Bereiding:
Snij het spek in juliënne, en sauteer het in 50 gram boter samen met de levers, het varkensvlees, wat tijm en laurier. Haal tijm en laurier weg en draai de rest door de vleesmolen met de fijnste plaat. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Bak ze in een pannetje met wat boter, bestrooi ze met zout en peper en geef er wat citroensap bij. Voeg ze bij het mengsel en meng zeer goed met de handen. Geef er ruim peper en zout bij en de cognac. Vul de kwartels met deze farce en bind er bardeerspek om. Smelt de rest van van de boter in een vuurvaste schaal zet hierin de kwartels en braad deze 15 minuten in een oven van 200 graden C. Schenk voor het serveren de bourgondische saus erover.